Dnes jsem si vyrobil skvělou zmrzlinu z čerstvě vytočeného medu.
Když jsem si v supermarketu přečetl složení některých zmrzlin, velice jsem ocenil jednoduchost použitých surovin v tomto receptu.
Med,šlehačka,vejce. To stojí za vyzkoušení, ne?
Na výrobu medové zmrzliny budeme potřebovat:
1 smetanu ke šlehání
100 ml tekutého medu
4 žloutky (zlatavou barvu dodají domácí vajíčka)
1 celé vejce
Vzal jsem jeden velký hrnec do kterého jsem nalil vodu a přivedl k varu.
Na hrnec jsem postavil nerezovou misku, tak aby ji pára z vody lehce nahřívala.
Do misky jsem přidal vejce, žloutky a med.
Elektrickým šlehačem jsem vypracoval hustý, lehce nažloutlý krém.
K husté konzistenci jsem se dopracoval až po 10 minutách šlehání.
Určitě se neoplatí odbíhat od plotny, protože se může stát, že se na dně misky můžou vajíčka lehce přichytit.
Cukrářskou stěrkou jsem do vzniklého hustého krému opatrně vmíchal vyšlehanou šlehačku.
Takto vyrobenou hmotu jsem nalil do plastové vaničky na jídlo.
Na mrazáku, aniž bych směs míchal jsem vaničku nechal dva dny pořádně promrznout.
Výsledek byl opravdu vynikající.
Tip: Do hotové směsi můžeme před nalitím do vaničky zamíchat rozmačkané borůvky. Je to lahůdka.
Pokud máte chuť na opravdu chladivý dezert, vyzkoušejte zmrazený med.
Konzistence tekutého skla stojí opravdu za vyzkoušení.
Za skvělý recept děkuji stránkám pana Plevy – pleva.cz. (Léčivé včelí produkty a výrobky z nich)
Pokud se vám článek líbí a chcete podpořit naši publikační činnost,
sdílejte odkaz na Facebooku nebo odešlete odkaz příteli včelaři.
Děkujeme.
redakce BeeInfo.cz
Zdroje:
pleva.cz
pixabay.com